Haram kılınan domuzun üstünde ki 19 sayısı..!
ALLAH birtakım hayvanların etlerini yemeyi serbest bırakmışken, bazılarını yasaklamıştır. Meşrû kılınan veya yasaklanan hayvan çeşitleri incelendiğinde, insan sağlığı için yararlı hayvanların etinin meşru, zararlı olanların ise yasaklanmış olduğu anlaşılır. İşte domuz da beslenme tarzı, görünüşü, insanı tiksindiren tabiatı ve bünyesinde, etini yiyenlere geçebilen trişin vb. zararlı unsurlar taşıması nedeniyle yasaklanmıştır.
Kur'ân-ı Kerîm'de beş âyette domuzdan söz edilir. Âyetler şöyledir:
"Allah sizlere yalnız leşi, kanı, domuz etini, bir de Allah'tan başkası adına kesilenleri haram kıldı." (Bakara, 2/173; Nahl, 16/115)
"Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkasının adı anılarak kesilen... hayvanlar sizin için haram kılınmıştır." (Mâide, 5/3)
"Ey Muhammed, de ki: Bana vahyolunanlar arasında, yiyen bir kişinin yediği herhangi bir şeyin haram olduğuna dair bir hüküm bulamıyorum. Ancak leş veya akıtılmış kan, yahut domuz eti ki bunlar pistir, yahut doğru yoldan çıkarak, Allah'tan başkasının adı anılarak kesilen hayvanların yenmesi haramdır... " (En'âm, 6/145)
Aşağıdaki âyette de domuzun çirkin hâline işaret edilmiştir..!!
"...Allah kime lânet eder ve gazabına uğratırsa ve kimlerden de maymunlar, domuzlar ve tağûta kullar yaparsa, işte bunlar, makamları en kötü, yolları da en sapık olanlardır." (Mâide, 6/60).
Domuzlar da dahil olmak üzere canlı organizmaların tüm hücreleri genler içerir. Bu genler yaşamı oluşturan tüm biyokimyasal süreçleri yönlendirir ve bireyleri oluşturan özellikleri belirler. Başka bir deyişle, bireyler farklı genlere sahip oldukları ve bu genlerin farklı çevre koşullarına uyum sağlamış olması nedeniyle çeşitlilik gösterir.
Genler, çiftler halinde düzenlenmiş kromozom adı verilen iplik benzeri yapılar boyunca dağılmıştır. Bir domuzun 19 çift kromozomu vardır. Her çiftin bir üyesi babadan, diğeri ise anneden gelir..!!
Batı Avrupa'daki yaban domuzları 2 n = 36 9 çift kromozom ile karakterize edilirken, Orta Avrupa ve Asya'daki yaban domuzları ve evcil domuzlar 2 n = 38 19 çift kromozoma sahiptir. ..!!!
Her canlıyı diğerlerinden ayıran genetik özelliklerin kromozomlarda (genetik bant) bulunduğunu biliyoruz... Ve Cenab-ı Hak domuzlar için 19 sayısını seçmiş...!!!
Tanrı'nın yaratılışında gördüğümüz şey budur... peki ya Tanrı'nın sözleri?
Kur'an ayetleri inceleyen bir insan TANRI'NIN sözlerinin gelişi güzel boş olmadığı bilir.
"Domuz" Kelimesi sadece 5:60 ayetinde bir durum benzetmesi olarak ifade edilmiştir domuzlar gerçekten pis bir hayvandır görüntü ve şekil itibari ilede..!! Kalan 4 yerde de "Haram" Kılındığını söylemektedir. Yüce ALLÂH..
Domuz kelimeleri geçen ayet numarasının toplamı:
173+3+60+145+115=496..!!
4+9+6= 19
Rakamların toplamı 19'dur ...!!
"Allah sizlere yalnız leşi, kanı, domuz etini, bir de Allah'tan başkası adına kesilenleri haram kıldı." (Bakara, 2/173; Nahl, 16/115)
Özellikle buradaki "Domuz eti " İfadesinin sayısal değeri
وَلَحْمَ الْخِنْز۪يرِ
982 ..!!!
9+8+2= 19..!!!
Diğer ilgi çekiçi olanı ise Cenab-ı HAKK'IN Bize şu hikmetli sözünü hatırlatmasıdır. 6:145 ayetinde ki "domuzun eti çünkü o pistir"..rabbimiz burda domuz etini " Pis " olarak nitelendirmektedir. Burada pis için kullanılan arapça kelime " Ricsun " رِجْسٌ bu kelime engellemek, kötü işler yapmak vs gibi bir kaç manalara gelmekte ama genel olarak pis kirli gibi daha çok negatiflik içeren manalar içermektedir. Tüm Kuran'da hemen hemen geçtiğini ayetlerde de pis kirli iğrenç gibi manalar içermektedir..
Kur'an âyetlerini incelendiğinde pis, kirli manasına gelen رِجْسٌ ricsun kelimesi tüm Kuran'da aratıldığında çok mühiştir ki bu 9 ayette 10 defa geçmektedir.. 19..!!!
Hac suresinin 30 ayetinde bu kelime 19 'cu kelime olarak geçer.. Ve bu ayetinde "helal olan hayvanlardan " Bahsetmesi dikkate değerdir söyle buyuruyor yüce ALLÂH {İşte böyle. Kim Rabb'inin yasaklarına uymada gerekli özeni gösterirse, bu onun için daha hayırlıdır. Size okunanlar hariç, diğer hayvanlar helal kılındı. Artık putların pisliğinden kaçının. Yalan sözden kaçının.}..!!
9 ayette 10 defa geçen Ricsun kelimesi رِجْسٌ geçtiği ayetlerde ayet numarasının toplamı 814 'dür. Bu sayı 19'a bölünmez ama 814 sayısına sahibiz, ancak onu tersine çevirirsek ne olur? (Arapçada 'kalp' kelimesinin 'devirmek' kelimesinden ve bir yönden diğerine dönüşten türediğini biliyoruz.) Bu nedenle, devrilen sayı 418 bu sayı 19 'un bir katıdır..!!
418 19×22.!!
Burada sayısal olarak müthiş bir kanıt sözkonusudur..!!
اَوْ لَحْمَ خِنْز۪يرٍ فَاِنَّهُ رِجْسٌ
" Domuzun eti çünkü o pistir "bu ifadenin sayısal değeri 1351 ve 17 harften oluşmaktadır.. Her iki sayının toplamı 19 bir katıdır. Lakin burada çok ilgi çekiçi bir hadise söz konusudur domuzlardaki kromozom sayısı olan 36 ve 38 sayısı ile ilişkisi olmasıdır 36 ve 38 sayısını çarparsak şu sayısı elde ederiz..
36×38= 1368 ..!!!
1351+17=1368 19×72
Yüce ALLÂHI tenzih ederim...
Şimdi bana birisi bu garip tesadüflerin tesadüfen oluştuğunu söyleyebilir mi??
Yaban domuzlarının insanlar tarafından taşınması bu türün dünyaya yayılmasına neden olmuştur. Genel olarak, yaban domuzu popülasyonları Avrupa, Rusya, Kuzey Afrika ve Asya'da yaşar; yaban domuzları (kaçan evcil domuzlar) Avustralya ve Yeni Zelanda'da görülür; ve yaban domuzları ve yaban domuzu/yaban domuzu melezleri Amerika'da bulunur. Yaban domuzları genetik açıdan evcil domuzlara yakın bir türdür, ancak yaşam ve beslenme koşulları yaban domuzlarının koşullarını temsil eder (Lammers, Dietze ve Ternes, 2009). Bu nedenle, bu incelemeye yaban domuzları hakkında hiçbir bilgi dahil edilmemiştir. Yaban domuzları ölü hayvanlarda kafatasının morfometrik analizi ile domuzlardan ve melezlerden ayırt edilebilse de, şu anda canlı hayvanlarda saflık için benzersiz bir test bulunmamaktadır. Saf yaban domuzlarını ayırt etmek için fenotip, karyotip ve genomik analizi birleştiren adım adım bir metodolojinin izlenmesi önerilir (Aravena ve Skewes, 2007). Hem yaban domuzlarının hem de evcil domuzların ( Sus scrofa domesticus ) ait olduğu Sus scrofa L. türü içerisinde , Batı Avrupa'daki yaban domuzları 2 n = 36 kromozom ile karakterize edilirken, Orta Avrupa ve Asya'daki yaban domuzları ve evcil domuzlar 2 n = 38 kromozoma sahiptir. Yaban domuzları ile evcil domuzlar arasındaki çaprazlamalar nedeniyle 2 n = 37'lik diploid kromozom sayıları mümkündür (Aravena & Skewes, 2007 tarafından incelenmiştir). Güney Amerika'da yaban domuzunun genetik saflığı 2 n = 36 karyotipi ile belirlenir (Skewes ve ark., 2008).
DOMUZ ETİNDEN KAYNAKLANAN HASTALIKLAR
Zehirli maddeler: Domuz eti çok yağlıdır. Yenildiği takdirde, bu yağ kana geçer. Kandaki bu fazla miktardaki yağ atardamarların sertleşmesine, tansiyon yükselmesine ve kalp enfarktüsüne sebep olur. Ayrıca, domuz yağı içerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur. Vücuda giren bu zehirli maddelerin dışarı atılması için, lenf bezlerinin fazla çalışmaları icab eder. Bu durum bilhassa çocuklarda lenf düğümlerinin iltihaplanması ve şişmesi şeklinde kendini gösterir. Hasta çocuğun boğaz bölgesi anormal bir şekilde şişer. Bu sebeple, bu hastalığa domuz hastalığı (skrofuloz) adı verilir.
Fazla miktarda kükürt
Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bağ dokusu, kükürt yönünden çok zengindir. Vücuda fazla miktarda alınan kükürt: kıkırdak, kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma, kireçlenme ve bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açar. Aşırı büyüme Domuzda büyüme hormonu da çok fazladır. Domuz etiyle fazla miktarda alınan büyüme hormonu, vücutta dolu şişliklerine ve iltihaplanmalara yol açar. Burun, çene, el ve ayak kemiklerinin anormal bir şekilde büyümesine ve vücudun yağlanmasına sebep olur, Büyüme hormonunun en tesirli yönü kanserin gelişmesine zemin hazırlanmasıdır.
Deri hastalıkları Domuz etinin ihtiva ettiği hastanın ve imidazol denilen maddeler deride kaşıntı hissi uyandırır. Egzama dermatit, nörodermatit gibi iltihabı deri hastalıklarına zemin hazırlar.
Domuz eti ve trinşin
Domuz eti ile insana geçen tehlikeli hastalıklardan birisi de trişin hastalığıdır. Domuzdan bu hastalığın geçmesi, (trişinli) domuz eti yenerek veya trişinli domuz gübresi kullanarak olabilir. Fakat trişin, domuzlarda ağır bir hastalık yapmaz. Halbuki insanlarda çok tehlikeli ve öldürücü bir hastalık meydana getirir. Yurdumuzda yerli Hristiyanlann dışında hiçbir Müslümanda trişin hastalığı görülmemiştir. Çünkü ülkemizde Hristiyanlar dışında kimse domuz eti yememektedir.
Siroz
Ottowa Üniversitesi araştırmacıları domuz eti tüketimi ile kronik bir bozukluk olan karaciğer sirozu arasında orantılı artış tesbit ettiler. Onaltı ülkenin domuz eti, sığır eti, yağ ve alkol tüketimi istatistiklerine bağlı olarak yapılan bir çalışmada domuz eti yeme ile karaciğer sirozuna yakalanma arasında doğru oranlı bir ilişki bulunmuştur. Araştırmayı yapan Dr. Amin Nanji ve Dr. Sanıuel French domuz eti ile birlikte alkol tüketildiği zaman siroza yakalanma riskinin daha fazla olduğunu da tesbit etmişlerdi. İsviçre, Norveç ve Finlandiya gibi ülkelerde sirozdan ölüm, kişibaşına domuz eti tüketimi ile doğrudan alakalıdır. Keza Kanada'da da sirozdan ölüm alkol tüketimi ile değil domuz eti tüketimiy- le alakalıdır. Araştırmacılar domuz eti yemenin, siroza nasıl sebep olduğu ve sirozu nasıl arttırdığının bir sır olarak kaldığını söylemektedirler. Fakat sirozdan ölümün, yenilen domuz eti miktarıyla doğrudan alakalı olduğu hususunda aynı sonuca varmaktadırlar...!!
Yüce ALLÂH boşuna haram etmemiş
yüce ALLÂHI hamd ederim..!
Selam ile..

Selam, araştırman kıymetli ve önemli, bilimsel verdiğin bilgilerin referanslarını da link olarak verirsen okurlar kontrol edebilirler ve sen de töhmet altında kalmamış olursun: Bu arada konuyla alakalı bir makalem: https://www.19code.net/post/domuzetizarari