Kuran-ı Kerim'de Sayısal ve Evrensel Fenomenlerin Arasındaki İlişki
Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’de gece ve gündüzü, güneşi ve ayı defalarca zikretmiştir…
Yüce Allah, Kur'an-ı Kerim'de gece ve gündüzü, güneş ve ayı, her birinin astronomik döngüsüne mükemmel bir şekilde uyacak şekilde tekrar tekrar zikretmiştir; bu, kâinatla Kur'an arasında yüce bir uyumun göstergesidir.
الَّيْلَ وَالنَّهَارَ وَالشَّمْسَ وَالْقَمَرَۜ
"Gece ve gündüz Güneş ve Ay " Bu ifadenin sayısal değeri 19 bir katıdır ve 19 adet huruf mukatta harf geçmektedir..
1178 19×62
Yüce Tanrı, evrenin Tek ve Yegane Yaratıcısı ve aynı zamanda Kutsal Kur'an'ı indirendir. Her ikisi de derin yaratılışlardır; bu nedenle evren ve Kutsal Kur'an arasında belirli bir tutarlılık modelinin olması gerektiğine inanıyoruz.
Ay Döngüsü
Eğer mehtaplı bir gecede dışarı çıkarsak, dolunayın fotoğrafını çekersek ve ertesi gece geri gelip bir fotoğraf çekersek, fark etsek de etmesek de bir fark olacaktır. Bu fark hem gökyüzündeki konumu hem de yansıttığı ışık miktarı açısından olacaktır. Ertesi gece, yine biraz daha farklı olacaktır: konumu biraz değişmiş olacak ve artık iki gece önceki dolunay olmayacaktır.
Aynı deneyi bir ay sonra tekrarladığımızda da farklı sonuçlar elde edeceğiz ve çektiğimiz hiçbir resim tam olarak aynı olmayacaktır. Burada Yüce Allah'ın şu sözlerini hatırlayalım: { Güneşi bir ziyafet, ayı da bir nur kılan ve ona menziller takdir eden O'dur ki, yılların sayısını ve hesabı bilesiniz. Allah bunları ancak hak ve hikmetle yarattı. O, akıl sahipleri için ayetlerini böyle ayrıntılı olarak açıklıyor.} [Yunus, 10:5].
Ve şimdi soruyoruz: İlk çektiğimiz fotoğraf ne zaman tekrar eder? Başka bir deyişle, ay ne zaman hem dolunay olarak hem de gökyüzünde tam aynı pozisyonda tekrar görünür?
Bu soru binlerce yıldır araştırılıyor ve bilim insanları Ay'ın Metonik Döngüsü olarak bilinen şeyin (Atina'lı Yunan gökbilimci Meton'un adını almıştır) her 19 yılda bir gerçekleştiğini keşfettiler. Ay'ın ilk çektiğimiz görüntüsü yaklaşık 19 yıl sonra tam olarak dolunay ile aynı pozisyonu alacaktır.
Sideral Dönem
Birçok farklı yörünge periyodu türü vardır. Sideral periyot , bir gök cisminin sabit yıldızlara göre Güneş etrafında bir tam yörünge yapması için gereken zamanı temsil ettiği için bir cismin gerçek yörünge periyodu olarak kabul edilir. Astronomide, bir cismin 'yörünge periyodu' daha fazla açıklama yapılmadan belirtildiğinde, doğal olarak sideral periyottan bahsedildiği varsayılır.
Bununla birlikte, ayın sideral (veya yörüngesel) periyodu 27,3 gündür, bu da yaklaşık olarak ayın her 27 günde bir Dünya etrafında tam bir yörünge tamamladığı anlamına gelir. Benzer şekilde, "ay" kelimesi Kuran'da tam 27 kez geçer!
Lütfen bunun , Ay'ın Dünya'daki bir gözlemci tarafından görülen yaklaşık aynı konuma dönmesinin aldığı zaman olan yaklaşık 29,5 günlük sinodal periyodundan farklı olduğunu unutmayın . Bu rakam Ay'ın gerçek yörünge periyodu değildir, çünkü hem Dünya'nın dönüşünden hem de Dünya'nın Güneş etrafındaki dönüşünden etkilenir.
Dünya, Güneş etrafında bir tam dönüşünü tamamlamak için yaklaşık 365 ¼ gün sürer. Ayrıca Güneş, Samanyolu Galaksisi'nin merkezi etrafında döner ve yaklaşık 250 milyon yılda bir tam dönüşünü tamamlar. Burada, Yüce Tanrı'nın şu sözleriyle bize hatırlatılan hikmeti vardır: {Güneş'in Ay'a yetişmesi mümkün değildir, Gece de Gündüz'ü geçemez: Her biri (sadece) kendi yörüngesinde (şeriata göre) yüzer.} [Yasin, 36:40].
Elektronların atom seviyesindeki dönüşünü gözlemlediğimizde, soldan sağa veya saat yönünün tersine döndüklerini görürüz; Güneş, Ay ve Dünya'nın çeşitli dönüşleri ve devirleriyle aynı yönde. Daha spesifik olmak gerekirse, Ay yörüngesi etrafında saat yönünün tersine döner. Benzer şekilde, Ay Dünya etrafında saat yönünün tersine dönüşler gerçekleştirir. Aynısı Dünya'nın kendi yörüngesi etrafındaki dönüşleri ve Güneş etrafındaki dönüşleri için de geçerlidir. Kısacası, tüm bu göksel hareketler aynı yönde gerçekleşir; saat yönünün tersine, soldan sağa.
Bunu özellikle Müslümanlar için perspektife oturtmak gerekirse, Hac mevsiminde Müslümanlar Mekke'deki Kabe'nin etrafında yedi tur atarlar. Bu ibadet edenlerin hareket yönü her zaman soldan sağadır ve evrenin geri kalanıyla mükemmel bir uyum içindedir.
Yüce Allah şöyle buyuruyor:
{Yedi gök, yer ve bunlarda bulunanlar O'nu tesbih ederler. Hiçbir şey yoktur ki O'nu hamd ile tesbih etmesin. Fakat siz onların O'nu tesbih etmelerini anlayamazsınız. Çünkü O, çok halimdir, çok bağışlayandır.} [İsra, 17:44]
Güneş Döngüsü
Güneşin güneş döngüsü, yoğun manyetik aktivitenin bir sonucu olarak ortaya çıkan güneş üzerindeki görünür güneş lekelerinin yerleşimi ve sıklığı sayılarak gözlemlenir. Bu güneş lekeleri, yaklaşık her 11 yılda bir gerçekleşen düzensiz bir döngüde yükselip alçalarak önemli değişimlerle karşı karşıyadır.
Kuran'da Güneş ve Ay
Kur'an-ı Kerim'deki ayetlere dikkatle baktığımızda, "güneş" kelimesinin daima "ay" kelimesinden önce geldiğini görürüz. Örneğin, Yüce Allah şöyle buyurmaktadır: {Allah O'dur ki, gökleri görebildiğiniz bir direk olmaksızın yükseltti. Sonra arş üzerinde kuruldu. Güneş'i ve Ay'ı emrine amade kıldı . Her biri belirli bir süreye kadar akıp gidiyor. Her işi O yönetiyor, âyetleri ayrıntılı olarak açıklıyor ki, Rabbinize kavuşacağınıza kesin olarak inanasınız.} [Ra'd, 13:2].
Ve bundan, Tanrı'nın gerçekten de güneşin aydan önce anılmasından önce geldiğini, çünkü güneşin ışığın nihai kaynağı olduğunu çıkarabiliriz. Başka bir deyişle, aydan önce güneşe atıfta bulunmak, ay ışığının kökeninin, yani güneşin, tatlı bir göstergesidir, çünkü ay sadece güneşin ışığını yansıtır ve kendi başına hiçbir ışık yaymaz.
Dikkatimi çeken bir diğer güzel gerçek ise, "güneş" kelimesinin tüm Kuran'da "ay" kelimesinden daha fazla geçmesiydi. Yani, "güneş" kelimesi Kuran'da tam 33 kez geçiyor ve "ay" kelimesi 27 kez geçiyor.
Ay ve Güneş'in Muhteşem Buluşması!
Gökbilimciler, ay ile güneş arasında doğal bir 19 yıllık döngünün var olduğunu saptamışlardır. Yani, tamamlanması yaklaşık 19 yıl süren bir döngüde birbirleriyle etkileşime girerler. Çok ilginç bir şekilde, "güneş" ve "ay" kelimelerinin Kutsal Kuran'da tam 19 kez birlikte geçtiğini görüyoruz . Başka bir deyişle, "güneş ve ay" birleşik ifadesini içeren tam olarak 19 Kuran ayeti vardır.
Kuran'da Gece ve Gündüz
Evrenimizin önemli gerçeklerinden biri, gecenin başlangıçta gündüz veya ışık ortaya çıkmadan önce var olmasıdır. Yani evrenimiz, varlığının başlangıcında uzun bir karanlık dönemiyle karşılaştı ve ardından ışık ve gündüz ortaya çıktı. Aynı şekilde gecenin gündüzden önce var olması gibi, Kur'an'da gece ve gündüzden bahseden tüm ayetlerde "gece" kelimesinin her zaman "gündüz"den önce geldiğini görüyoruz! Örneğin, Yüce Allah şöyle buyuruyor: { Geceyi ve gündüzü , güneşi ve ayı, yıldızlar da O'nun emriyle sizin hizmetinize verdi . Şüphesiz bunda aklını kullananlar için ibretler vardır.} [Nahl, 16:12].
Dahası, “gece” kelimesi “gündüz” kelimesinden daha fazla kez geçmektedir! Yani, “gece” 92 kez, “gündüz” ise 57 kez geçmektedir ve bu da evrenimizdeki gece ve gündüz düzeninin, Kuran’daki her olgunun tekrarıyla tutarlı olmasını sağlamaktadır.
Gece, Gündüz, Güneş ve Ay
“Gece”, “gündüz”, “güneş” ve “ay” kelimeleri Kur’an’da bulunur. Ancak, aynı ayette iki vesileyle birlikte zikredilmiştir ve ilginç bir şekilde, her iki vesileyle de sıra aynıdır: “gece” önce zikredilir, ardından “gündüz”, “güneş” ve “ay” gelir. Örneğin, Allah şöyle der: { Geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratan O’dur : her biri yuvarlak bir yolda yüzer.} [Enbiya, 21:33]..
Kuran'da "Gece ve gündüz Güneş ve Ay " Kelimelerinin sırası ile yan yana zikredildiği ilk ayet olan Kuran'ın başından itibaren (Nahl) Arı süresinin 16:12 ayetidir. Kainat ile Kur'an arasındaki bu muhteşem uyum beni derinden etkiledi Kuran'ın başından 16:12 ayetine kadar olan ayet sayısı 1911 dir.. !! bu kitabı indiren ALLAH'IN şanı ne yücedir...Gece ve gündüz güneş ve ay döngüleri nin her 19 × 11 = 209 yılda bir olduğu gerçeğini ve bu kelimelerinin yan yana zikredildiği Kuran'ın başından ilk geçtiği ayette bu hakikati sayısal olarak göstermesi ne muhteşemdir...
1911|16|12|
وَسَخَّرَ لَكُمُ ٱلَّيْلَ وَٱلنَّهَارَ وَٱلشَّمْسَ وَٱلْقَمَرَ وَٱلنُّجُومُ مُسَخَّرَٰتٌۢ بِأَمْرِهِۦٓ إِنَّ فِى ذَٰلِكَ لَءَايَٰتٍ لِّقَوْمٍ يَعْقِلُونَ
Ama daha da şaşırtıcı olanı, bu kelimelerin her birinin Kur'an-ı Kerim'de tekrar sayılarının hep aynı sırayla olmasıdır: En çok "Gece" tekrarlanmış, ardından "gündüz", sonra "güneş" ve en son "ay"!
“Gece” kelimesi 92 kez tekrarlanıyor.
“Gündüz” kelimesi 57 kez tekrarlanıyor.
“Güneş” kelimesi 33 kez tekrarlanıyor.
“Ay” kelimesi 27 kez tekrarlanıyor.
Kur'anî ve Evrensel Uyumluluk!
Yüce Tanrı bu evrenin Yaratıcısı ve Kuran-ı Kerim'i insanlığa vahyedici olandır. Bu nedenle Kuran ile evren arasında tutarlılık bulunması gerekir ve bu, aşağıdaki derin sayısal mucizeyle karşılaştığımda beni gerçekten şaşırtan bir şeydi.
Ay'ın her 19 yılda bir aynı şekli ve aynı pozisyonu aldığını daha önce belirlemiştik.ve son 19 geçiş olan ayetin verdiği mesaj ise muhteşemdir. [75:9] Ve Güneş ile Ay bir araya toplandığı zaman. "
Öte yandan, Güneş'in döngüsü her 11 yılda bir kendini tekrar eder. Başka bir deyişle, Güneş ve Ay'ın evrensel döngülerinin her (19 x 11) yılda bir, yani her 209 yılda bir kendini tekrar ettiğini söyleyebiliriz.
Karanlık ve aydınlık (veya gece ve gündüz) dereceleri, sırasıyla 11 ve 19 sayılarıyla gösterilen Güneş'in güneş döngüsü ve Ay'ın metonin döngüsü tarafından belirlendiğinden, gece, gündüz, Güneş ve Ay döngülerinin her (19 x 11) yılda bir, yani her 209 yılda bir tekrar ettiğini de söyleyebiliriz.
Bununla birlikte, "gece", "gündüz", "güneş" ve "ay" kelimelerinin tüm Kuran'da tekrarlarını saydığımızda, bunların tekrarlandığını görürüz:
92 + 57 + 33 + 27 = 209 kez!
Ve 209 sayısı 19x11'e eşittir. Yani gece-gündüz, güneş-ay döngüleri her 209 yılda bir gerçekleşir ve Kuran'da bu dört kelimenin tekrarı da tam 209 yıl sayısına denk gelmektedir!
Mucizeler Özeti
1- Kuran'da "gece" kelimesi her zaman "gündüz" kelimesinden önce gelir ve bu gerçekte iki gözlem vardır, evrensel ve sayısal bir gözlem. Evrensel olarak , gece veya karanlık ilk ortaya çıkmıştır ve buna göre ilk olarak anılır. Sayısal olarak , "gece" "gündüz"den daha fazla kez anılır ve bu nedenle de buna göre ilk olarak anılır.
2- Kuran'da "güneş" kelimesi her zaman "ay" kelimesinden önce gelir ve yine gözlemlerimiz aynıdır. Evrenimizde güneş ışığın kaynağıdır ve ay sadece bu ışığı yansıtır, bu nedenle ilk önce onun anılması uygundur. Ve sayılar açısından, "güneş" "ay"dan daha fazla kez anılır ve bu nedenle ilk önce onun anılması mantıklıdır.
3- (Gece ve gündüz, güneş ve ay) kelimeleri Kur'an'da nerede geçerlerse geçsinler (iki yerde) bu sırayla geçerler ve burada hem evrensel hem de sayısal bir anlam vardır. Birincisi, evrensel olarak gece (veya karanlık) neredeyse tüm evrene hakimdir. Yani evrenin %99'undan fazlasını kaplar. Gündüz (veya ışık) evrenin %1'inden daha azında bulunur. Sonra aydan daha büyük olan güneş gelir ve böylece büyüklük açısından azalan bir sıra fark ederiz. Sayısal olarak, elbette, daha önce belirttiğimiz gibi, bu kelimelerin tekrarları da aynı azalan sıradadır.
4- Gündüzün bir işareti olan Güneş'in güneş döngüsü her 11 yılda bir, gecenin bir işareti olan Ay'ın Metonik döngüsü ise her 19 yılda bir tekrarlanır. Ve "gece", "gündüz", "güneş" ve "ay" kelimeleri, kendi döngülerine uygun bir şekilde, Kuran'da toplam 11 x 19 kez tekrarlanır.
Son olarak, sadece şunu sorabiliriz: Evrensel ve Kur'an harikalarının bu güzel bir araya gelmesi tesadüfen meydana gelmiş olabilir mi? Bu kusursuz uyumu açıklamak için tesadüf kullanılabilir mi, yoksa bu evrenin Yaratıcısı, bu Kutsal Kitabı indiren Kendisi midir? Kuran'da şöyle açıklıyor: {Allah her şeyin Yaratıcısıdır ve her şeyin Koruyucusu ve Vekilidir.} [Zümer, 39:62].
