Tarık Yıldızının nötron yıldızlarıyla ilişkilendirildiğini hatta belki de aşağıda vereceğim delillerin çoğunu görmüşsünüzdür ben de şu ana kadar bildiğim bütün delilleri tek bir yazıda birleştirip sizinle paylaşmak istedim. Şahit olduğum en büyük mucizelerden birisidir. Çoğu delile mucize demeyi tercih etmiyorum aslında aciz bırakan delil demek ama maalesef ki toplum içerisinde bunu kullanınca alaya alınabiliyorsunuz. Ama madem ki alaya almak bu kadar kolay o zaman gücenmeden sonuna kadar okusunlar, ya titreyip, kaşlarını çatıp yazıyı kapatacaklar, ya hiç bir şey anlamayacaklar ya da acizliği hissedecekler bu kadarı aciz bırakandır, mucizedir.
86. Sûrenin başında geçen "Tarık" (literatürdeki mevcut adıyla PSR B1919+21) yıldızı, 6 Ağustos 1967 tarihinde ilk kez kaydedilmiştir, insanlığın keşfettiği ilk nötron yıldızıdır.
Tespit edildiği 1967 yılındaki göksel koordinatları nedeniyle CP1919 adını almıştır.
Daha sonradan Nobel Fizik Ödülü’ne layık görülecek Kuzey İrlandalı astrofizikçi Jocelyn Bell Burnell, D/M/Y formatına uygun şekilde ilk kaydı 6 Ağustos 1967 olarak almıştır (681967=19x35893). İlginç bir şekilde ilk sinyalin alındığı tarih Birleşik Krallık standartları yerine bizim kullandığımız GG/AA/YYYY formatında yazılmıştır.
Birleşik Krallık tarih standardına uyumluluğu ise 86. Sûre olması ile açıklanabilir (8/6/1967).
Miladi 6.8.1967 tarihi Hicri 1387 senesine denk gelmektedir (19x) ayrıca 19. asal sayı 67’dir.
Yaklaşık 3 ay boyunca çözümlenen yıldız, 28 Kasım 1967'de resmen tanımlanmıştır. 978.5 ışık yılı uzaklıktadır.
Ulaşan ilk görüntüsünü taşıyan fotonlar MS 988 (19x52) yılında yol almaya başlamıştır, 6 Ağustos 1967'de Dünya'ya ulaştığı anki görüntümüz ise 2945 senesinde yıldıza ulaşacak.
(19x155) (978.5x2=1957/19=103)
6 Ağustos 1967 ile 28 Kasım 1967 arasında 114 (19x6) gün vardır.
Her 1.337 saniyede bir atma frekansına sahiptir. (133=19x7)
Bahsedildiği ayet 4 kelimeden oluşur/4 kelime genişliğindedir, yıldızın atma genişliği 0.04 saniyedir.
Neticede bir yıldız olan CP1919, 1967'de göksel koordinatı tam olarak 19 saat 19 dakika yükseklikte olduğu için böyle adlandırılmıştır. Bunun dakikaya çevrilmiş hali 1159'dur. Yıldız sûresinin ilk ayeti olan 53:1'den 1159 ayet ileriye gidersek 86:12 ayetine ulaşılır. 86. Sûrenin içerisinde gezegenimizden bahseden tek ayettir. Bu yıldızın konumu da gezegenimize bağlı olarak 1159'dur.
Bu mucizenin tespit edildiği 2023 yılında ise yıldızın PSR B1919+21 adını almış olması, göksel koordinat düzenleminde yaklaşık 2 dakika sağa kaymış olmasındandır. Eğer 1159 değil 1161 ayet sayılacak olunursa hala 86. Sûre içerisinde yer alınmış olur.
Nötron yıldızlarının var olması gerektiği ilk kez 1934 yılında matematiksel olarak ortaya konmuştur, gözlemlendikleri 1967 yılı arasında da 33 sene vardır. 86-53=33; bu yıldızlar 33 sene boyunca Tarık/vuruşlu yıldız/delip geçen yıldız lakabını elde edememiş, kendi sınıflandırmalarına sahip olmamışlardır. 33 senenin sonunda ise Necm’den Tarık kategorisine geçmişlerdir.
Yıldızlar hakkında bilgi vermek gerekirse;
Nötron yıldızlarının manyetik gücü, Dünya’nın manyetik gücünün 10⁸ ila 10¹⁵ katı büyüklüğündedir.
Yer çekimleri de bize etki edene kıyasla 200 milyar kat daha kuvvetlidir.
Saniyede 0.1 kez kendi etrafında dönen ila 700 kez dönen birçok farklı nötron yıldızı keşfedilmiştir.
Özellikle Vela Pulsar yıldızının sesi frekasnının çok yüksek olması dolayısıyla popülerdir.
CP1919 veya PSR B1919+21 olarak arattığınızda göreceğiniz şey ise az sayıda astronomik bilgi hariç yaklaşık 10 sene önce bu yıldız kullanılarak yapılmış elektronik müzikler olacaktır.
Ayrıca 15.06.1979’da kaydedilmiş ve kaydın 40. Yılına özel 2019 senesinde paylaşılmış sesini bulabilirsiniz.
Bu muazzam yıldızların sahip oldukları değerlerin muazzam kombinasyonu ile evrende yaşam mümkün kılınmıştır.
Nötron yıldızları, hayal edilemez derecede ağır ve yoğun füzyon reaktörleridir. Evrendeki suyun ve yaşamın oluşumunu mümkün kılmıştır. 86. Suredeki ilgili pasajın devamında da en popüler non-muslim argümanlardan 86:7 ayeti gelir, konumuz bu değil fakat bunun yaratılışımızı bu kadar ilgilendirmesi ve her ne kadar bağlamından koparılmış ve edebi bir söz haline getirilmiş “yıldız tozuyuz” lafı da aslında bir nevi doğrudur. Hatta bu yıldızlar evren tarihinde simyanın ana hedefini başarmış tek varlıklardır. Hatta metalleri altına dönüştürmenin ötesinde hidrojen ve helyumdan altını çıkarmıştır. Daha detaylı bilgi için hassas ayar olgusunu ve ilgili felsefi argümanları incelemenizi tavsiye ederim.
Göğe ve Tarık’a.
Ve ne bildirir sana Tarık ne?
Yıldız; delip geçen.
Aslında gün sayımı pek makul gelmeyebilir ama internete “when is first pulsar discovered” yazarsanız karşınıza çıkacak tarih 6.8.1967 değil yıldızın resmen tanımlandığı 28.11.1967 olacak ben uzun bir süre acaba neden böyle dedim ve 19 mucizesiyle yıldızın bağı düşünüldüğünde aradaki günlerin 19’un katı olmasını bekledim ilginçtir ki 1/19’luk bu ihtimal gerçekleşti. Tarihle ilişkili diğer verilere bakarsanız da bunun kabul edilebilirliği artacaktır. Ve az önce bu yazıyı yazarken 1159 dk, sağ yükseklikte yer alan yıldız verisinin neden ilgili 53 ve 86 sayılarından bir başka delil sunmayacağını düşündüm abartmıyorum 20 dakika içerisinde daha önceden karşılaşmadığım 1934 verisini gördüm 1967’den çıkarınca 33 sayısını elde ettim. İnanın aklıma ilk gelen şey bu işlemdi. Hayatımda yaşadığım dini tecrübelere bir yenisi daha bu vesileyle eklenmiş oldu.
Saygılarımla.